Wednesday, February 19, 2014

Hvordan velge Bryllupsfotograf - Hvordan få de beste Bryllupsbildene


Denne bloggposten har vært i emne lenge, og vi har bare ikke vært helt sikker på når den ville passe å publisere. Men nå har vi fått et helt langt år på oss, med masse erfaringer, samtaler og dialoger med fotografer, og ikke minst innsikt fra flere hold, og føler at vi nå kan gi en god og bred bloggpost om det å velge BRYLLUPSFOTOGRAF. Og vi vil bare understreke at hos THE NORWEGIAN WEDDING BLOG, så er det den investeringen vi setter høyest av alt i forbindelse med bryllupsfeiring, selv om vi vet at prioriteringen kan være annerledes hos andre, og det respekterer vi fullt ut.


Jeg var selv svært uheldig med mine egne bryllupsbilder, og opplevelsen av denne, og vet derfor hvor utrolig viktig det er å velge riktig bryllupsfotograf, og verdien av det. Mitt valg ble gjort for 15 år siden, og jeg valgte den som var omtalt som en av Norges aller aller beste fotografer, og jeg satte av i budsjettet mitt for å være sikker på å få denne fotografen, og passet til og med på at datoen for bryllupet passet inn i fotografens skjema. For meg var det ikke noe tvil om å ta den investeringen, men dessverre hjalp det ikke i mitt tilfelle. Idag vi har kun et bilde som vi føler er levelig, men det har aldri kommet i ramme, og det ble følgelig ingen forstørrelser. Når vi ser på de, blir det ingen go'følelse fordi vi klarer ikke glemme selve opplevelsen, som var veldig uheldig. Den gangen var det stort sett bare studio, og ingen 'bli kjent' time i forkant for å sjekke om kjemien stemte, noe som er alfa omega! Derfor kjære alle kommende bruder og brudepar; jeg vet det er en stor avgjørelse, og du får ALDRI denne dagen og disse øyeblikkene igjen, så ta godt vare på muligheten. Det er det eneste du IKKE vil angre på.

Med det som grunnlag setter vi igang. Jeg vil samtidig understreke at jeg er en forkjemper for små bedrifter, nyetablerte, og ikke minst de som går under tittelen 'underdog'. Og det er masse nytt talent der ute som vi heier på, og vi mener at alle med talent, fortjener å bli verdsatt i form av sitt honorar. Det samme gjelder for de etablerte som overlever i sin bransje fordi de er dyktig, og ikke minst villig til å endre seg i takt med tiden. En dyktig fotograf 'ny eller etablert' vil få ethvert bryllup og brudepar til å skinne grenseløst, enten det er det meste elegante eller super 'DIY hjemme i hagen' bryllup. Men ikke krymp budsjettet på fotografen. Det er den eneste du bør gi full pott, i forhold til ditt budsjett og din lommebok. Strekk deg så langt du klarer, og + på enda litt til.


Vi vet at det er ubehagelig å snakke om priser og penger, og mange gruer seg til det; både det å spørre, og for å si det. NWB er ikke her for å rakke ned på noe som helst når det gjelder prissetting, for vi mener at alle fortjener lønn for det arbeidet de utfører, og en fotograf 'tar ikke bare bilder èn dag', men jobber i forkant, og ikke minst redigering og klargjøring av bilder i etterkant som tar rundt 30 - 50 timer. NWB setter ikke priser, vi bare formidler. Slik vi ser det, og slik vi har undersøkt, er det veldig varierende med priser på en bryllupsfotograf i Norge idag, og det finnes ingen 'mal', fordi prisene varierer i forhold til veldig mye; hvor mange filer man får, timer med fotografering, høyoppløselig eller lavoppløselige filer, print, album osv. 

Vi kommer til å forholde oss til heldagsfotografering i denne bloggposten, da det er det vi mener er bryllupsfotografering i den moderne tid. Mange brudepar i Norge har frem til nå valgt timesfotografering, bare vielse og portrettfotografering, eller bare studiofotografering etter vielse osv. NWB baserer seg i hovedsak på å vise bryllup med heldagsfotografering, fordi vi ønsker å fortelle en historie, og inspirere med kjærligheten like mye som alt det vakre. Et bryllup er en vakker kjærlighetshistorie som blir fortalt gjennom en bryllupsfeiring, hvor alle små øyeblikk, lager den fulle magien, og hele historien. Vi mener at sommerfuglene i magen, mens bruden pynter seg til sitt vakreste jeg, er like viktig som JA til mannen, eller dansen i armkroken sent på natten. Hele dagen er en feiring, og det ene øyeblikket blir til av det andre, og slik følger de hverandre utover dagen, til hele din bryllupsdag er fortalt, gjennom små berøringer, det første blikk, og det siste farvel til gjestene. Det er alle de små øyeblikkene 'sydd sammen' som blir til din bryllupsdag, og det er slik din unike kjærlighetshistorie bør fortelles, og ikke minst huskes.


1. PRIS En bryllupsfotograf i Norge tar idag mellom 14 000 og 35 0000, for heldags bryllupsfotografering. Det er et stort sprik, men de fleste dyktige ligger mellom 20 000 og 30 000. Det vil gjerne variere litt på tid, noen har 10 timer, noen 12 timer, og noen kjører uten klokke på heldagsfotografering, og er klar når brudeparet måtte ønske de, og til festen dabber av, brudeparet forlater lokalet, eller kaken er spist etc. Vårt råd er gjerne å følge de som er mest fleksible på tiden, fordi man aldri vet hva som kan skje, og tid kan fort endre seg i løpet av en bryllupsdag. Det er gjerne bedre å jobbe med en fotograf som ønsker best mulig resultat i å fortelle hele din historie, enn en som ser på klokken. Du vil ikke stå med en munnfull kake, og lure på om det koster deg 1000.- kr. ekstra å få med kakeskjæringen fordi at tante Gerda dessverre besvimte i noen minutter, og måtte få luktesalt før hun var klar igjen. Da er det bedre at fotografen har 'all tid' bakt inn i prisen, og får den betalingen som er fortjent, for det kan fort bli lange dager, og fotografen er verd all sin tid - tro meg.


Ta også med i betraktning, hva som er inkludert i prisen, hvor fotografen befinner seg, reiseutgifter osv. Det er dessverre ikke gratis for noen med transport, + eventuell overnatting, og det bør også taes med i budsjettet. Man kan ikke forvente at fotografen skal dekke dette, og i det store og hele budsjettet, er det bare en liten del. Men la ikke det stoppe deg fra å booke din drømmefotograf.

Når det kommer til fotografer får du det du betaler for, med unntak begge veier. Jeg fikk ikke det ved å velge den dyreste i mitt tilfelle, men jevnt over får du det, og selvfølgelig kan du være heldig å få en knalldyktig 'ny' fotograf til en gunstig pris, da disse vil inn på markedet. Det er forståelig at noen vil senke prisen for å komme inn markedet, for å få en mulighet til å bygge opp sin portfolio, men vær da klar over at du ikke får verdensstjerner for den prisen, og at du ikke kan forlange det samme til den prisen som av en 'dyrere' - eller mer kjent fotograf. Josè Villa, Erich McVey, Jasmine Star, Jonas Peterson og Jessica Claire, dukker ikke opp på bryllupsdagen din for kr. 10 000. Samtidig må man ikke glemme at alle fotografer har begynt et sted, alle har vært nybegynnere, og prisingen vil selvfølgelig følge de forskjellige stadiene i deres karriere. Man kan alltids være heldig, og man alltids være uheldig, derfor er det særdeles viktig med neste punkt som følger.


2. RESEARCH Undersøk grundig før du bestemmer deg, og ikke la deg stoppe av de som ligger først på google, bla deg videre og let etter bilder og førsteinntrykk som tiltaler DEG. At de ligger først, er ikke ensbetydende med at de er best. Sjekk blogger, pinterest, forum, nettsider, blader, og ikke minst fotografens egne nettsider. Klikk deg gjennom galleriene, og ikke bare en fotograf som har et og annet fint bryllupsbilde. Sjekk de som har heldagsfotografering, og at det er en jevn kvalitet over alle bildene fra den dagen, på de forskjellige bryllupsgalleriene. Sjekk at ikke redigering og fargenyanser er veldig varierende, men at de har en stil som er gjenkjennelig i bildeseriene, og gir et proft og helhetlig inntrykk. Sjekk alltid ut BRYLLUP FRA VIRKELIGHETEN

Ikke vær redd for å sende en henvendelse til fotografen, hvis det er noe du lurer på, og be gjerne om referanser, hvis du ser noen bryllup du liker. Undersøk fotografen på sosiale medier; dvs Instagram, facebook, twitter, blogger og eventuelle forum, og se hvordan de opptrer der. Legg merke til hvordan de svarer, eller 'snakker' med sine tidligere klienter og hvordan de responderer i de forksjellige media, og hva de er opptatt av. Det kan gi deg en god pekepinn på deres personlighet, som er like viktig som de bildene de skal produsere. Husk at du skal ha denne personen(ene) rundt deg hele dagen i dine mest intime & personlige øyeblikk, blant din familie og beste venner, og gode 'people skills' er derfor svært viktig, og en stor fordel. Norge er et lite land, og mange kjenner hverandre eller er venner innen fotografbransjen, og hjelper 'sine', spør gjerne derfor noen utenforstående som kan gi deg en objektiv evaluering sammen med dine egne beslutninger. NWB får mange henvendelser om fotografer, og vi hjelper deg gjerne, fordi vi så gjerne vil at DU skal sitte igjen med de beste bildene du kan få, fra din store bryllupsdag.


3. VELG STIL Hva liker du hos en fotograf? Og hvilken stil er du, og hvordan skal ditt bryllup være? Disse tingene er veldig viktig å være klar over, for å gjøre søket ditt enklere. Det kan ofte være slik at du liker en stil fra en fotograf, men er det bilder du selv ville hatt hengende på veggen, etter bryllupet ditt? Liker du filmfotografer, eller liker du digitalt, liker du det mørke, eller liker du det drømmende og romantiske. Vær sikker på stilen du skal ha og ønsker, og les OM OSS på fotografens side, de fleste skriver hvilken stil de er, og har, og hva de hva de liker. Ønsker du ren dokumentarfotografering, eller en som også tar de vakre portrettbildene. Vil du ha en kunsterisk touch til bildene dine, litt edgy eller en tradisjonell bryllupsfotografering. Liker du naturlige bilder, eller bilder med mye photoshop. Liker du naturlig lys eller blitz? Kryss av og velg bort, det som ikke passer deg. Personlig mener vi at alle gjør seg best i naturlig lys, men at kunstig lys gjerne må til i de sene nattetimer, og i veldig mørke rom. Velg da en som vet å bruke dette med omhu. Det er forskjell på fashion fotografering i studio og bryllupsfotografering, selv om noen kan være god på begge, og igjen så gjelder det hvilket uttrykk du ønsker og liker. Her på NWB publiserer vi i hovedsak bryllup som er fotografert med naturlig lys, da vi ønsker å fremme det. Det er også den store trenden internasjonalt, når det gjelder bryllupsfotografering.


4. BLI KJENT Når du/dere har gått gjennom 'all of the above', kommer det aller viktigste; BOOK 'BLI KJENT' TIME. Det hjelper ikke om du er hooked på verdens beste bryllupsfotograf, hvis kjemien er lik null in real life. Derfor er det særdeles viktig å lage seg en liste med topp tre eller fire, hvor dere tar dere tid til et møte, for å sjekke om dette er et forhold som kan glede begge parter. Men før du booker disse møtene, sjekk om de er ledig på DERES DATO, ingen vits i å møte drømmefotografen hvis du likevel ikke får gleden av denne! La fotografen gjerne bestemme møtested, så får dere et hint om stil og personlighet. Vi anbefaler at dere møter flere, nettopp for å vurdere, i forhold til den ene og den andre, hvordan det føles. Følg magefølelsen, den pleier å være rett. Husk at fotografen kan også kjenne at dette ikke er riktig, og derfor anbefale dere til noen andre. Ikke ta det personlig, men vær glad for at du da har truffet en fotograf med innsikt til sitt eget arbeid, med gode sosiale antenner, og som ikke bare er opptatt av profitt. It swings both ways. Og dere vil definitvt ha en fotograf som ønsker dere, og ser på dere som drømmeklienter. Du ønsker helt klart en fotograf som er genuint opptatt av dere, og deres kjærlighetshistorie, og at denne mener at han/henne kan dokumentere den slik dere vil gjenkjenne den.

Er det store avstander mellom dere, både på landsbasis og/eller internasjonalt, er vi så heldig å ha alle mulig tekniske hjelpemidler idag, SKYPE er flittig brukt av profesjonelle fotografer for å bli kjent, og noe vi absolutt anbefaler. Ikke utelukk en fotograf pga avstand; det kan være 'ditt livs tabbe'. Skype, telefon, og epost er gode hjelpemidler i så måte, og responsen og svartiden i slik kommunikasjon hjelper deg å danne et veldig godt bilde av fotografen.

FOTO: STUDIO LL

5. ERFARING Ikke vær redd for å spørre fotografen om erfaring, jo mer erfaring jo bedre, men ikke la deg skremme av mindre erfaring heller. Det kan være fotografen ikke har møtt alle drømmeparene sine ennå. Det som er viktigere er hva fotografen egentlig spesialiserer seg på. Vi vet at det finnes dyktige fotografer som fotografer både vær og bryllup, men det er heller unntaket enn regelen. Selv om en fotograf tar flotte og teknisk gode naturbilder, og produktbilder, eller babyer som ligger stille, betyr ikke det at de nødvendigvis er like flink på å fange mennesker i bevegelse, følelsesladde øyeblikk, eller skape vakre portretter av mennesker. Det er nemlig like viktig at fotografen vet hvordan dere skal posere på de 'oppstilte' bildene. Hvilken vinkel er flatterende for deg og dere, både med tanke på kjole, fasong, din høyde, portretter, vinkling og ikke minst i forhold til lys, slik at du kan bli fanget på ditt vakreste. Les mer om POSERING HER. Sjekk derfor hva fotografen har mest erfaring med, og husk at en som jobber med blitzlamper og studiolys, jobber annerledes enn en som fortetrekker å bruke naturlig lys.


Samtidig ha respekt for at fotografen kan sin jobb, og la de få ha sin fulle kunstneriske frihet. Hver fotograf har sin personlige stil, som baserer seg på at de får tenke fritt, uten en lang liste med 'to do'. Man skal selvfølgelig gjerne bli enig om en grov kjøreplan, og kanskje man har noen ønsker med å bli tatt bilde av sammen med en syk bestemor, eller familie som kommer langveisfra, eller detaljer & smykker man virkelig ønsker å fange for evig tid. Når det er på plass, la fotografen gjøre jobben sin; det var tross alt derfor du valgte den utvalgte. Ingen liker å bli fortalt hvordan de skal utføre jobben sin, og spesielt ikke artister, som jobber utifra sitt personlige blikk og hjerte. Det er som å slutte å lade mobilen, den går til slutt tom for strøm. Jo mere retningslinjer du setter, jo mere tapper du fotografen for energi. Samtidig er det mange fotografer som setter pris på å få vite hva du liker, og de vil gjerne se eksempler på hva slags type bryllupsfotografering du liker. Lag deg derfor gjerne noen Pinterest boards, eller en mappe med bilder du kan ta med og vise til fotografen. Ta også med fotografen i planleggingen i forkant, spesielt med tanke på tidskjema for dagen. Fotografen har gjort dette før, og vet hvor mye tid som går med til det ene og det andre, og hvor det er lurt å ha ekstra god tid, og hva som tar mindre tid. Det er igjen med på sørge for at sluttresultatet blir bra, og så perfekt som du ønsker.


6. LEVERING Så er det sluttproduktet som gjelder. Hva leverer de og hva får du? Dette varierer veldig. Noen leverer alle filene høyoppløselige, andre leverer lavoppløselige filer og/eller galleri hvor du kan velge hvilke bilder du vil ha. Enkelte fotografer redigerer alle bildene ferdig, noen redigerer litt, dvs finstiller lys, og kontraster. Hos noen får du både sort/hvitt og farger, andre leverer noen i hver kategori. Spør hva din favoritt fotograf leverer, og ikke vær redd for å spørre om et skreddersydd tilbud, slik du/dere ønsker i forhold til filer og levering av sluttproduktet. Enkelte fotografer har også vanmmerke og/eller logo på sine bilder, spør hva din fotograf har og/eller bruker, om det er noe du synes er ok eller ikke. Det er også viktig å spørre om hvor mange filer/bilder du får. Dette kan variere fra ca. 200 til 1500. Husk å spørre om du også får rettighetene til bildene til å printe selv. Alle fotografer har opphavsretten til bildene sine selv om du har betalt for de, så sørg for at alle disse tingene er på plass i en kontrakt, så du ikke blir overrasket i ettertid. Det er også viktig å tenke på ved printing av bildene selv, at bildekvaliteten nødvendigvis ikke er den aller beste hos de ordinære fotolabene, så spør gjerne din fotograf om tips og råd til hvor du kan printe best mulig, hvis ikke du vil gjøre dette hos fotografen, eller det ikke inngår i prisen.


Når det gjelder leveringstid, er det viktig å ta i betrakting at populære bryllupsfotografer, har bryllup hver helg, i høysesong (mai - august) + kanskje noen i uken, derfor er det viktig å sjekke hvor lang leveringstid det er på bildene. Vi vet at du gjerne sitter og hopper dagen etterpå, fordi du har lyst til å se de med en gang, og det er forståelig, men ta med i betrakting at du gjerne må vente litt. Vanlig leveringstid er ca. 3 - 8 uker. Men ofte får man en sniktitt eller to ganske raskt, og muligheten til et online galleri underveis. Men dette varierer fra fotograf til fotograf.

I disse sosiale medier tider, pass på at det ikke er noen restriksjoner der fra fotografen, som du 'ikke kan leve med' i ettertid. Mange har lyst å dele de vakre bildene sine med venner og familie, og selv om vi ikke er spesielt glad i store logoer og vannmerker, er det ALLTID viktig å oppgi fotografens navn, ved publisering av bilder. Det settes alltid stor pris på, og er viktig for fotografen i sin markedsføring.

Mange fotografer har også forstørrelser og print med i prisen, og hos enkelte fotografer får du også med album. Husk at det å bestille album kan høres kostbart ut, men er en super investering for livet, da fotografen bestiller kvalitet som varer livet ut. Sjekk at den grafiske designen til fotografen og evnt album, også passer din. Når det gjelder bilder er det ingenting som er mer verdifullt enn å få de printet. Bilder bør opp på veggen og i rammer. Alle trenger ikke være like store, men ingenting slår det å sette sammen vakre bilder til din personlige kunstvegg. Sørg derfor for at bryllupsbildene dine er bilder du kan leve med a LIFETIME. I tillegg er jeg og vi veldig svak for fotografer som gir det lille ekstra i form av moderne, men tidløs innpakning, ved overlevering av filer og album.


Til slutt vil vi ta med noen enkle punkter som er viktig å ta med seg:


♥ Husk å sjekke at fotografen har back-up utstyr. Dvs ekstra kamera, objektiv, minnebrikker, batteri osv. Ikke minst er det enda viktigere at de har back-up i orden for lagring av filer, og bildemateriell. Alltid lurt med fotografer som har ekstra lagring 'i himmelen', i tillegg til sine maskiner og eksterne hardisker.

♥ What if - regelen. Hva hvis fotografen skulle bli syk, eller noe uforutsett skulle skje. Har de en stedfortreder, og vil denne tilsvare dine forventninger og krav på samme måte. Samtidig; fotografen er bare et menneske, og det finnes ingen garantier for noen av oss. Og alle vil gjøre sitt aller beste for at du og dere er ivaretatt på best mulig måte.

♥ Mange fotografer inkluderer gjerne en forlovelsesshoot i pakken, noe som gjør det lett å bli kjent med fotografen, og ikke minst få øvd seg foran kamera. Er det ikke inkludert, book det utenom, det er en fantastisk mulighet som sagt i forhold til det som er nevnt ovenfor, og ikke minst for å få fine bilder, man kan bruke til invitasjoner, save the date, og dekor i bryllupet osv.

♥ Når du har valgt din bryllupsfotograf, husk å gi de mat og pleie på den store dagen! Uten mat & drikke duger helten ikke, og selv om den erfarne fotografen har med seg det han trenger, bør det aldri være spørsmål om at han trenger drikke, snacks og mat. Sørg for å ha dette tilgjengelig, og sørg for at det er tid for at fotografen også får spist middag, gjerne når dere spiser. Det blir aldri delikate bilder uansett av gjester som spiser & drikker. Pass på at det passer inn i skjemaet med taler osv. Du vil ikke ha en fotograf som går i gulvet pga lavt blodsukker. Undersøk også i løpet av dagen at fotografen har fått, og får det han trenger. Noen andre har gjerne ikke forstått viktigheten av dette, og da er det deg og dere det går utover!

♥ Fotografen har full rett til å bruke bildene deres i sin promotering og markedsføring, uten å spørre deg/dere først, men de fleste informerer om dette på forhånd og har det gjerne med i kontraktene sine. Idag er det vanlig å sende inn bilder til magasiner og blogger, for utvidet markedsføring, og det er helt forståelig at fotografen ønsker dette. Det er det som gjør at vi alle kan la oss inspirere av stadig nye bryllup og brudepar på bryllupsblogger og i magasiner verden rundt. Er dette noe dere ikke ønsker, ta det da opp på forhånd, så det ikke blir noen overraskelser senere.

♥ Skal du ha 'destination wedding' - og gifte deg i utlandet? Book fotografen selv, og ta den/de med. Det er så verd det, og da vet du at din romantiske tur til utlandet blir dokumentert akkurat slik du ønsker det. De fleste fotografer har egne priser, og skreddersydde pakker for destinasjons bryllup, og vil mer enn gjerne dekke ditt bryllup i utlandet også. Det kan selvfølgelig være kjente og/eller dyktige fotografer dit du skal, men undersøk dette nøye på forhånd.


Så en liten appell til slutt, som jeg synes er så viktig å tenke på før du tenker på å prute prisen hos fotografer, og fordi jeg går inn i kategorien liten bizznizz myself, og som er hentet fra denne bloggposten, skrevet av Julia Boggio:

"Bryllupsindustrien består stort sett av små bedrifter, hovedsakelig drevet av folk som har gjort den modige beslutningen om å forlate komfortable, fulltidsjobber, for å ta på gledene og påkjenningene av å jobbe for seg selv. Av denne grunn, må du ta hensyn til kostnadene ved å drive en virksomhet og levekostnadene. Å drive en bedrift betyr at du må betale en masse regninger: husleie, strøm, gass, datamaskin, utstyr, data back up, programvare, markedsføringskostnader som reklame og reise. Listen kunne fortsatt i det uendelige. Og hva med levekostnadene? Boliglån, mat, underholdning (fotografer trenger et liv, også), pensjon, klær, etc. Og tro det eller ei, fotografer trenger å øve seg, og lære, ikke bare for å ta bedre bilder, men også for å lære hvordan du driver en solid, vellykket og lønnsom virksomhet."

Du kan også lese denne bloggposten hos JASMINE STAR. For sist men ikke minst; BOOK fotografen din i GOD TID før bryllupet. De beste går alltid først, og det er ofte at enkelte datoer og helger er mer populære enn andre, og en bryllupsfotograf kan bare være et sted en dato av gangen. Book gjerne - og helst et år i forveien. Noen booker gjerne to år i forveien! Les gjerne denne bloggposten også, hvis du fremdeles er i tvil.


FOTO: STUDIO LL

Og for å sette det hele i perspektiv, for vi vet at det når det kommer til stykket, så dreier det seg som oftest om budsjett og penger, og vi har derfor laget følgende regnestykke:

- En Bryllupsfotograf til en verdi av 30 000
- Et gjennomsnittspar gifter seg i en alder av 25
- De lever forhåpentligvis til de er 80
- Da er de gift i 55 år (oh lykke!)

Det vil si at du har en engangsinvestering på kr. 30 000.-, for å ta vare på din kjærlighetshistorie fordelt på 55 år (+ 55 år for kommende generasjoner!). Det blir en årlig utgift på kr. 545.-, i løpet av disse årene, som igjen tilsvarer ca tre flasker vin, 36 sjokolader eller tre ganger på kino i løpet av et år.

På ukesbasis blir det kr. 10.50 i uken, i løpet av et helt samliv. Eller kr. 1.50 pr. dag i ekteskapet. Det er ikke engang nok til en BUGG, og jeg og NWB mener ethvert ekteskap er verd minst èn BUGG for dagen!

Når det er sagt så finnes det en fotograf for alle der ute, og som passer de fleste budsjett. Bare husk å velge en som passer deg, din stil og din lommebok. Men du kan ikke betale de med BUGG! Bryllupsfotografen er din beste investering i løpet av ditt liv i din egen kjærlighetshistorie, og er verd hver eneste krone.


Vi har snakket med flere av våre fantastiske bryllupsfotografer som du finner i THE NOTEBOOK, og håper vi har dekket det meste. Skulle det være noe vesentlig som mangler - Gi oss et lite vink!
.............................................................................................................................................................................................

Ønsker du å få det siste med deg av alt som har med brud og bryllup å gjøre, meld deg på vårt nyehetsbrev. Du finner link øverst i høyre hjørne på blogggen. Da får du alt det siste, rett inn i mailboxen din.

 
Design by Blogger Template